Om PT-Lådan

I hela mitt liv har jag kämpat med att hitta en balanserad livsstil i förhållande till min hälsa. I grunden är jag en ganska bekväm person som har ett krävande jobb med mycket resor.

Det har varit en stor utmaning att hitta rutiner och planera för bra mat. Särskilt också eftersom mitt behov av vila och återhämtning har blivit större ju äldre jag har blivit. För ett tiotal år sedan gjorde jag ett DNA test som visade att jag har tre gånger ökad risk för fetma och för att få typ 1 och 2 diabetes. Testet visade också på ökad risk för hjärt-kärl-sjukdomar. Jag blev given valet att göra vad jag kan för att förebygga och förhindra att de här sjukdomarna uppstår. Här påbörjades mina matlådor som noga komponerades och gav mig en enkel tillgång när jag var ”i farten” och/eller behövde ägna tid till vila istället för matlagning.

Kampen för trivselvikten

Jag har alltid varit ’kurvig’ och med mina 1.61 cm har det i omgångar mer varit ’överviktig’. Jag har en personlig trivselvikt runt 72 kilo och när stressorerna i livet tar över tenderar vågen att öka med nästintill tio kilo. Som ung var jag aktiv med gymnastik och dans och har gått på gym av och till i vuxen ålder. Jag har också köpt PT-timmar av olika personliga tränare som också inkluderat kostråd.

Personligt anpassad träning

Sedan sex år tillbaka har jag hittat ”min” PT som jobbar personligt anpassat och med fokus på hela min fysiska krafthälsa – Fia Larzon på Fia Kraft och Hälsa. Avgörande för mig har varit att hon erbjudit en miljö där bara jag och hon är. Det har hjälpt mig att fokusera och stänga ute bruset av omvärld och människor som jag omedvetet har svårt att stänga ute annars. Träningen har nu blivit en stressfri återhämtning.

Helena Zenze - bakgrunden till PT-Lådan

”Jag vill inspirera, beröra och uppmuntra alla er ”vanliga” människor som fajtas med hälsa, livspussel och matkontroll.”

Vardag och livspussel

Min arbetsvardag som chef- och organisationsutvecklare har under tjugo års tid bestått av att resa kors och tvärs i Sverige, och utomlands, med intensiva kursgårdsprogram och hotellvistelser. Ett oerhört givande jobb, men slitsamt i längden både fysiskt och psykiskt. Därför har jag sedan ett par år tillbaka dragit ner på en stor del av mitt resande.

”Mat ska smaka gott, jag ska bli mätt och det ska vara en fröjd för ögat.”

Vid sidan av mitt yrkesmässiga liv har jag fajtats med en sköldkörtelsjukdom, fysiska operationer och ett par privata livskriser. PT-passen och mina matlådor har hjälpt mig att inte ’spåra ur’ alltför mycket när det gäller mitt ätande och min träning. För mig har ett träningspass i veckan varit bättre än inget. Likaså har ett bra mål om dagen varit bättre än inget.

PT-Lådan blir din

Efter en höftledsoperation i april 2018, med orörlig vardag och viktökning som följd, har PT-Lådan blivit en av mina livlinor. Och nu har jag glädjen att också ge dig möjligheten att äta dom. Så roligt. Jag vill inspirera, beröra och uppmuntra alla er ’vanliga’ människor som fajtas med hälsa, livspussel och matkontroll till att ta kontroll över i alla fall EN måltid om dagen. Det räcker långt, och är möjligt, utifrån ett hållbart mänskligt perspektiv.

Att mat smakar gott, att jag bli mätt och att det nyttiga är lättillgängligt är avgörande för min viktstabilitet. I PT-Lådan är sammansättningen smart och ger mig det jag behöver.

Jag är farmor till två små ljuvliga människor, är relativt nygift med min största kärlek och vill självklart vara pigg, rörlig och leva länge. Med PT- Lådan ger jag mig riktigt bra förutsättningar för det.

Människan är bästa vän med sina vanor, och så även jag. I PT-Lådan är det ’vanlig’ mat som mina vanor tycker om. Här och där göms också några ’ovanligheter’ för att liva upp tillvaron och utmana mig själv till utveckling. Sojabönpastan har varit en sådan utmaning men nu är den en favorit.

Jag hoppas att du hittar dina favoriter bland PT-Lådor och hoppas innerligt att du liksom jag upplever att de bidrar till att förenkla din hälsosamma matvardag.

Smaklig Spis!

Helena
Organisation- och ledarskapsutvecklare
Lic Kostrådgivare

”PT-Lådorna är fantastiska! Som egenföretagare och småbarnsförälder ger dom mig en stressfri lösning till ett bra och hälsosamt lunchätande. Dom smakar så gott och bidrar till att jag upplever balans i mitt livspussel. Kärlek i en liten låda.”

Cecilia Golander

”PT-lådorna kom som en skänk från ovan med jättegoda, näringsriktiga och mättande rätter. Tillagade med kärlek. Vi gillar båda god mat men ingen av oss gillar att laga den. Så PT-lådorna är verkligen som gjorda för oss.”

Håkan & Eva Anderson

”Matlådorna är sååå bra, goda och mättande. Jag har ett fysiskt jobb och behöver ha koll på vad jag stoppar i mig. Jag blir mätt och nöjd, och det blir även min hårt arbetande medarbetare som annars äter mycket stora portioner. Förenklar vår vardag på ett perfekt sätt!”

Magnus Johansson

Samarbetspartners

PT-Lådan samarbetar med aktörer som vill bidra till andras hälsosamma vardag. Hör gärna av dig om du vill samarbeta!

Ica Maxi Nyköping
Hämta din beställning i drive thrun på ICA Maxi Nyköping. Tisdag-fredag kl 09.00-20.00, lördag 09.00-13.00.

Nutrition Data
Ett professionellt program för dietister, kostrådgivare och personliga tränare. Innehåller verktyg för rådgivning inom både kost och träning på en enda plats. Här finns PT-Lådan inlagd i databasen.

Fias Kraft & Hälsa
Personlig Hälsocoach som inspirerar och vägleder inom kost, träning och hälsan som helhet. Är PT-Lådans digitala online PT/Kostrådgivare.

Heat Medisport
Träning och Yoga i infraröd värmesal med Heat Medisport & UteGym och Bootcamp med Gymmet Utanför.


Intensivekost
En kostrådgivarutbildning för dig som vill utbilda dig på distans med helg- och matlagningsträffar i Stockholm.


Fitness Butter
Ett naturligt jordnötssmör med extra mycket protein för dig som tränar eller vill ha ett mer mättande mellanmål.

Hälsoklubben
I Hälsoklubben får du inspiration och lärande om hälsa, kost och träning. Via ditt medlemskap får du tillgång till flera olika kost- och aktivitetsrelaterade verktyg.